Με εμβολιασμό του προέδρου ξεκινά την τρίτη δόση για τους άνω των 60 το Ισραήλ

Με εμβολιασμό του προέδρου ξεκινά την τρίτη δόση για τους άνω των 60 το Ισραήλ

Κάλεσμα στους εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στους εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπένετ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων -που συνδέεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα- η χώρα «ξεκινά μια εκστρατεία αναμνηστικού εμβολιασμού» από αυτήν την Κυριακή.

Η τρίτη δόση εμβολίου θα αφορά τα άτομα άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν πριν από έξι και πλέον μήνες, ανέφερε ο κ. Μπένετ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο πρώτος που θα κάνει την ενισχυτική δόση θα είναι ο πρόεδρος της χώρας, Ισαάκ Χέρτσογκ.

«Στόχος η ενίσχυση της ανοσίας»

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι με τον καιρό υπάρχει πτώση στην ανοσία του σώματος. Ο στόχος της συμπληρωματικής δόσης είναι να την ενισχύσουμε ξανά, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες μόλυνσης και σοβαρής ασθένειας», πρόσθεσε ο κ. Μπένετ.

«Καλώ όλους τους ηλικιωμένους που έκαναν τη δεύτερη δόση να πάνε να κάνουν και τη συμπληρωματική. Το πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνω, αφού ολοκληρώσω την ομιλία μου, θα είναι προς το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο, τη μητέρα μου, ώστε να την πάω να εμβολιαστεί αμέσως», συνέχισε.

Ο κ. Μπένετ είπε ότι η κυβέρνησή του ελπίζει ότι οι νέες προσπάθειες προώθησης του εμβολιασμού θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να αποφύγει τα δαπανηρά lockdown.

Pfizer: «Ισχυρή προστασία» με τρίτη δόση εμβολίου

Η εταιρεία Pfizer ανέφερε την Τετάρτη ότι πιστεύει πως χρειάζεται η επιπρόσθετη δόση ώστε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η προστασία απέναντι στον κορωνοϊό.

Σκοπεύει μάλιστα να υποβάλει αίτηση για κατεπείγουσα χρήση των αναμνηστικών δόσεων στις ΗΠΑ εντός του Αυγούστου.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία της Pfizer, η χορήγηση τρίτης δόσης «προσφέρει ισχυρή προστασία», έναντι και των νέων μεταλλάξεων, περιλαμβανομένης και της ιδιαιτέρως μεταδοτικής Δέλτα.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή