Ισραήλ: Πλησιάζει τα 10.000 ημερήσια κρούσματα, με τρεις στους οκτώ ανεμβολίαστους

Ισραήλ: Πλησιάζει τα 10.000 ημερήσια κρούσματα, με τρεις στους οκτώ ανεμβολίαστους

Η χώρα έχει ήδη χορηγήσει πάνω από 1 εκατ. ενισχυτικές δόσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει το Ισραήλ, που τελικά δεν έχει εμβολιάσει παρά μόνο πέντε στους οκτώ κατοίκους του με έστω μία δόση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Η χώρα έχει ήδη χορηγήσει τρίτη δόση σε πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες, καθώς για κάποιες κατηγορίες τα αντισώματα ελαττώνονται πλέον.

Τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 9.379 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 948.058.

Παράλληλα, 19 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 6.687 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 53.169.

Αφότου άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, 5,85 εκατ. πολίτες της χώρας – ή το 62,7% του πληθυσμού – έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, 5,4 εκατ. και τη δεύτερη, ενώ πάνω από 1,05 εκατ. και τρίτη, ενισχυτική.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση αγγίζει πλέον το 56%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή