Αφγανιστάν: Η Ιαπωνία στέλνει στην Καμπούλ στρατιωτικό αεροσκάφος

Αφγανιστάν: Η Ιαπωνία στέλνει στην Καμπούλ στρατιωτικό αεροσκάφος

«Η μεταφορά αυτή είναι επείγον ανθρωπιστικό μέτρο για την εκκένωση των πολιτών μας λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων», εξήγησε o κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατιωτικό αεροσκάφος θα στείλει η Ιαπωνία στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, προκειμένου να επαναπατρίσει πολίτες της, όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας επικεφαλής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Κατσουνόμπου Κάτο διευκρίνισε ότι ενδέχεται να γίνουν κι άλλα δρομολόγια μεταγωγικών της ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να παραλάβουν Ιάπωνες και Αφγανούς πολίτες που εργάζονταν στην ιαπωνική πρεσβεία ή σε ιαπωνικές αποστολές.

«Η μεταφορά αυτή είναι επείγον ανθρωπιστικό μέτρο για την εκκένωση των πολιτών μας λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων», εξήγησε ο Κάτο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών.

Διαβάστε επίσης⇒ Μπάιντεν: «Ακλόνητη δέσμευση» η ασφαλής απομάκρυνση Αμερικανών και ευάλωτων Αφγανών

Αρκετές κυβερνήσεις στέλνουν αεροσκάφη στην Καμπούλ για να επαναπατρίσουν υπηκόους των χωρών τους από το Αφγανιστάν, καθώς οι ΗΠΑ, η Βρετανία και μερικές άλλες χώρες ανέπτυξαν μερικές χιλιάδες στρατιώτες για να εγγυηθούν την ασφάλεια της επιχείρησης εκκένωσης.

Ο Κάτο δεν αναφέρθηκε τον αριθμό των ανθρώπων τους οποίους σχεδιάζει να απομακρύνει το Τόκιο.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία έκλεισε την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και τα 12 μέλη του ιαπωνικού διπλωματικού προσωπικού έχουν απομακρυνθεί ήδη από τη χώρα, ωστόσο «μικρός αριθμός» ιαπώνων υπηκόων παραμένει στην εμπόλεμη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή