Νότια Κορέα: Πρόστιμο 177 εκατ. δολαρίων στην Google

Νότια Κορέα: Πρόστιμο 177 εκατ. δολαρίων στην Google

Σε ανακοίνωσή της, η Google ανέφερε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 176,64 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 150 εκατ. ευρώ) επέβαλε στην Google η αρμόδια αρχή κατά των μονοπωλίων στη Νότια Κορέα, καταλογίζοντας στην εταιρεία πως κάνει κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά.

Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας (KFTC) έκανε έρευνα σε βάρος της Google, έπειτα από καταγγελίες παρεμπόδισης των τοπικών παραγωγών κινητών τηλεφώνων, από τη χρήση άλλων λειτουργικών συστημάτων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επενδύουν στο lobbying στην Ε.Ε. Google, Microsoft και Facebook

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ψήφισε νομοσχέδιο για την απαγόρευση σε μεγάλους παρόχους εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας όπως η Google, της άσκησης πιέσεων σε παραγωγούς λογισμικού, προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιούν τα συστήματα καταβολής πληρωμών των μεγάλων εταιρειών.

Σε ανακοίνωσή της, η Google ανέφερε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Είπε επίσης ότι η απόφαση αγνοεί τα οφέλη που προσφέρει η συμβατότητα του Android με άλλα προγράμματα και υπονομεύει τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές.

Mε πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή