ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Διπλασιάζει τις δόσεις εμβολίων Covid που θα δωρίσει σε χώρες που έχουν ανάγκη

Προηγουμένως η Ιαπωνία είχε συμφωνήσει να χορηγήσει 30 εκατομμύρια δόσεις και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πρόγραμμα COVAX

Ιαπωνία: Διπλασιάζει τις δόσεις εμβολίων Covid που θα δωρίσει σε χώρες που έχουν ανάγκη

Η Ιαπωνία θα διπλασιάσει σε περίπου 60 εκατομμύρια τις δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 που θα δωρίσει σε χώρες που έχουν ανάγκη, δήλωσε σήμερα σε σύνοδο κορυφής που έγινε διαδικτυακά ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Προηγουμένως η Ιαπωνία είχε συμφωνήσει να χορηγήσει 30 εκατομμύρια δόσεις και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πρόγραμμα COVAX, το οποίο επιβλέπει η συμμαχία GAVI και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

⇒ Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν: 500.000 επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer στις φτωχότερες χώρες

«Η Ιαπωνία έχει χορηγήσει περίπου 23 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID σε διάφορες χώρες και περιοχές στον κόσμο, με την παροχή αυτή εμβολίων να είναι η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως μέχρι στιγμής», σημείωσε ο Σούγκα.

Το μεγαλύτερο μέρος των δωρεών της Ιαπωνίας σε εμβόλια έχει γίνει ωστόσο μέχρι στιγμής μέσω διμερών συμφωνιών με γειτονικές ασιατικές χώρες, εκτός του προγράμματος COVAX.

Η Ιαπωνία παραχωρεί το μεγαλύτερο μέρος του εγχώριας παραγωγής αποθέματός της του εμβολίου της AstraZeneca Plc.

Η χώρα έχει στηριχθεί κυρίως σε εισαγόμενα εμβόλια τύπου mRNA της Pfizer Inc και της Moderna Inc στην εμβολιαστική της εκστρατεία κατά την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 55% του πληθυσμού της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters