Τρίτη δόση Pfizer: «Αρχές Οκτωβρίου» αναμένεται η απόφαση του EMA

Τρίτη δόση Pfizer: «Αρχές Οκτωβρίου» αναμένεται η απόφαση του EMA

Θα είναι η πρώτη απόφαση του EMA που θα αφορά τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων Covid, τόνισε πηγή με γνώση του θέματος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εκτιμά ότι θα αποφασίσει στις αρχές Οκτωβρίου σχετικά με την πιθανή χρήση της τρίτης δόσης του εμβολίου Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, όπως ανέφερε στο Reuters μια πηγή με άμεση γνώση του θέματος.

Θα είναι η πρώτη απόφαση του Οργανισμού που θα αφορά τις ενισχυτικές δόσεις, τόνισε η ίδια πηγή, αφότου ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη δόση του σκευάσματος της Pfizer για τους άνω των 65 καθώς και για ενήλικες σε κατηγορία «υψηλού κινδύνου» σοβαρής νόσησης, όπως επίσης και για άτομα που εκτίθενται συχνά σε κίνδυνο μόλυνσης. 

«Η απόφαση του EMA για την τρίτη δόση της Pfizer αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου», τόνισε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ευαίσθητης φύσεως του ζητήματος. 

Η Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η BioNTech δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποια δήλωση. 

Η ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. είχε αναφέρει στις 6 Σεπτεμβρίου ότι είχε ξεκινήσει να αξιολογεί τα στοιχεία που υπέβαλαν οι Pfizer/BioNTech για χορήγηση της τρίτης δόσης έξι μήνες μετά τη δεύτερη σε άτομα από 16 ετών και άνω. 

Σημειώνεται ότι και η Moderna αναμένεται να καταθέσει στοιχεία στον EMA σχετικά με την τρίτη δόση μέσα στον μήνα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Ε.Ε..

Πηγή: Reuters