AUKUS: ΗΠΑ και Γαλλία αναγνωρίζουν ότι η συμφιλίωση θα χρειαστεί «χρόνο και πράξεις»

AUKUS: ΗΠΑ και Γαλλία αναγνωρίζουν ότι η συμφιλίωση θα χρειαστεί «χρόνο και πράξεις»

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι η συμφιλίωση με τη Γαλλία μετά την κρίση των υποβρυχίων, «θα χρειαστεί χρόνο» και «πράξεις» από πλευράς Ουάσιγκτον, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι η συμφιλίωση με τη Γαλλία μετά την κρίση των υποβρυχίων, «θα χρειαστεί χρόνο» και «πράξεις» από πλευράς Ουάσιγκτον, δήλωσε χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο και πολλή δουλειά και μεταφράζεται όχι μόνο σε δηλώσεις αλλά και με πράξεις», είπε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μακρόν-Μπάιντεν: Συμφώνησαν ότι η κρίση θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχαν «καλύτερες συνομιλίες»

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μπλίνκεν με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν. «Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον κ. Λεντριάν.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ο οποίος ανέφερε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Παρίσι και στην Ουάσινγκτον θα χρειαστεί «χρόνο και πράξεις».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο Γάλλος πρέσβης

Υπενθυμίζεται ότι η ρήξη στις γαλλοαμερικανικές σχέσεις προκλήθηκε έπειτα από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του αμυντικού συμφώνου ΗΠΑ – Αυστραλίας – Βρετανίας (AUKUS), που οδήγησε στην ακύρωση, από πλευράς Αυστραλίας, της σύμβασης για την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή