Βρετανία – καύσιμα: Λήψη νέων μέτρων για επίλυση της κρίσης

Βρετανία – καύσιμα: Λήψη νέων μέτρων για επίλυση της κρίσης

Η έλλειψη οδηγών φορτηγών στη Βρετανία έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στο να σπεύσουν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα για να βοηθήσει να διανεμηθούν καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης μετά τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της έλλειψης οδηγών φορτηγών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η έλλειψη οδηγών φορτηγών στη Βρετανία έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στο να σπεύσουν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους σε ορισμένες αγγλικές πόλεις, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές στα πρατήρια, αρκετά από τα οποία έχουν «στεγνώσει» ή απλά κλείσει.

⇒ Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Μείωση των αποθεμάτων σε πρατήρια της Shell

«Αυτό που κάνουμε ως υπεύθυνη κυβέρνηση (είναι) να προχωρήσουμε στα απαραίτητα προκαταρκτικά βήματα, εάν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου Πετρελαίου (PRA), που αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι τα καύσιμα έχουν εξαντληθεί στο 50% έως και 90% των αντλιών βενζίνης και ντίζελ στα πρατήρια καυσίμων ορισμένων περιοχών της χώρας. 

Το πρόβλημα ξεκίνησε την Παρασκευή το μεσημέρι μετά την ανακοίνωση γνωστής εταιρείας υδρογονανθράκων ότι «κλείνει προσωρινά μικρό αριθμό πρατηρίων της καθώς δεν μπορούσε να τα εφοδιάσει». [Διαβάστε περισσότερα]

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή