Γερμανία: Οι Πράσινοι επιδιώκουν συνασπισμό με SPD και FDP

Γερμανία: Οι Πράσινοι επιδιώκουν συνασπισμό με SPD και FDP

Επίσημες συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού επιθυμούν να ξεκινήσουν οι Πράσινοι στη Γερμανία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημες συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού επιθυμούν να ξεκινήσουν οι Πράσινοι στη Γερμανία, όπως έκανε γνωστό η ηγεσία του κόμματος.

Ο συν-επικεφαλής του κόμματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανέφερε ότι οι Πράσινοι στοχεύουν προς έναν συνασπισμό των τριών κομμάτων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις κάλπες

Ο κ. Χάμπεκ ανέφερε ότι το κόμμα του προτείνει στο FDP να προσεγγίσει το SPD και εν συνεχεία να ακολουθήσουν τριμερείς συνομιλίες.

O ίδιος σημείωσε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία για έναν συνασπισμό «φανάρι».

«Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πάντως προσπάθησε πραγματικά» ανέφερε και διευκρίνισε ότι η σημερινή, ενδιάμεση, απόφαση των Πρασίνων δεν αποτελεί πλήρη απόρριψη ενός συνασπισμού «Τζαμάικα».

Από την πλευρά της, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι οι Πράσινοι κατέληξαν στην απόφαση να εμβαθύνουν τώρα τις συνομιλίες τους με το SPD και το FDP.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT