ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι Πράσινοι επιδιώκουν συνασπισμό με SPD και FDP

Επίσημες συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού επιθυμούν να ξεκινήσουν οι Πράσινοι στη Γερμανία

germania-oi-prasinoi-epidiokoyn-synaspismo-me-spd-kai-fdp-561526489

Επίσημες συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού επιθυμούν να ξεκινήσουν οι Πράσινοι στη Γερμανία, όπως έκανε γνωστό η ηγεσία του κόμματος.

Ο συν-επικεφαλής του κόμματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανέφερε ότι οι Πράσινοι στοχεύουν προς έναν συνασπισμό των τριών κομμάτων.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις κάλπες

Ο κ. Χάμπεκ ανέφερε ότι το κόμμα του προτείνει στο FDP να προσεγγίσει το SPD και εν συνεχεία να ακολουθήσουν τριμερείς συνομιλίες.

O ίδιος σημείωσε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία για έναν συνασπισμό «φανάρι».

«Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πάντως προσπάθησε πραγματικά» ανέφερε και διευκρίνισε ότι η σημερινή, ενδιάμεση, απόφαση των Πρασίνων δεν αποτελεί πλήρη απόρριψη ενός συνασπισμού «Τζαμάικα».

Από την πλευρά της, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι οι Πράσινοι κατέληξαν στην απόφαση να εμβαθύνουν τώρα τις συνομιλίες τους με το SPD και το FDP.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις