Πάπας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην καθολική εκκλησία: Είναι η ώρα της ντροπής

Πάπας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην καθολική εκκλησία: Είναι η ώρα της ντροπής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη «ντροπή» του, μετά τη δημοσίευση έρευνας για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της γαλλικής καθολικής εκκλησίας.

«Θέλω να εκφράσω προς τα θύματα τη θλίψη μου, την οδύνη μου για τα τραύματα που υπέστησαν και επίσης την ντροπή μου, την ντροπή μας, την ντροπή μου για την υπερβολικά μακρόχρονη ανικανότητα της Εκκλησίας να θέσει τα θύματα στο κέντρο των ανησυχιών της», είπε χαρακτηριστικά.

«Προσεύχομαι, και προσευχόμαστε όλοι μαζί. Σε σένα Κύριε η δόξα, σε μας η ντροπή. Είναι η ώρα της ντροπής», δήλωσε εν συνεχεία ο πάπας Φραγκίσκος και κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς αξιωματούχους «να συνεχίσουν να επιστρατεύουν όλες τις προσπάθειές τους ώστε τέτοια δράματα να μην επαναληφθούν».

Διαβάστε επίσης⇒ Σκάνδαλο στη Γαλλική Εκκλησία: Θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πάνω από 330.000 παιδιά από το 1950

Παράλληλα, κάλεσε τους γάλλους καθολικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε «η Εκκλησία να είναι ένας ασφαλής οίκος για όλους».

Ανεξάρτητη επιτροπή, που πραγματοποίησε έρευνα για τις διαστάσεις της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στους κόλπους της γαλλικής καθολικής εκκλησίας, δημοσίευσε χθες τα πορίσματα, σύμφωνα με τα οποία περί τις 216.000 παιδιά και έφηβοι έχουν πέσει θύματα καθολικών κληρικών από το 1950.

Εάν σε αυτά προστεθούν τα άτομα που έπεσαν θύματα επιθέσεων λαϊκών που εργάζονταν στους θεσμούς της Εκκλησίας (εκπαιδευτικών, επιτηρητών, στελεχών οργανώσεων νεολαίας) ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στις 330.000, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ζαν-Μαρκ Σοβέ, ανακοινώνοντας τα πορίσματα της έρευνας.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή