Γερμανία: To FDP συμφωνεί για τριμερείς συνομιλίες με SPD και Πράσινους

Γερμανία: To FDP συμφωνεί για τριμερείς συνομιλίες με SPD και Πράσινους

«Ναι» από Πράσινους και FPD για τριμερείς συνομιλίες με SPD στη Γερμανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) της Γερμανίας συμφωνούν για τη διεξαγωγή τριμερών επίσημων συνομιλιών με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους, με αντικείμενο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε η ηγεσία του κόμματος.

Ο επικεφαλής του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, δήλωσε ότι πρότεινε στον υποψήφιο καγκελάριο του SPD, Όλαφ Σολτς, τα τρία κόμματα να ξεκινήσουν τις συνομιλίες την Πέμπτη.

«Σε συντονισμό με τους Πράσινους, πρότεινα στον κ. Σολτς να συναντηθούμε αύριο για μια τριμερή συνάντηση και αυτό θα συμβεί», δήλωσε ο κ. Λίντνερ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, η ηγεσία των Πρασίνων έκανε γνωστό ότι το κόμμα επιθυμεί να ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο συν-επικεφαλής του κόμματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανέφερε ότι οι Πράσινοι στοχεύουν προς έναν συνασπισμό των τριών κομμάτων.

O ίδιος σημείωσε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία για έναν συνασπισμό «φανάρι».

Με πληροφορίες από Reuters, dpa, DW

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή