Γερμανία: Σήμερα η ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών για συνασπισμό «Φανάρι»

Γερμανία: Σήμερα η ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών για συνασπισμό «Φανάρι»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των κομμάτων του συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στη Γερμανία, συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των κομμάτων του συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη», Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Πρασίνων, Φιλελεύθερων (FDP), προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κείμενο – σύνοψη των αποτελεσμάτων των έως τώρα διερευνητικών διαβουλεύσεων.

⇒ Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Γρίφος το μοίρασμα υπουργικών θέσεων

Στη βάση αυτού του κειμένου, οι ηγεσίες των τριών κομμάτων θα εισηγηθούν στα κομματικά όργανά τους την έναρξη επισήμων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οι Πράσινοι θα αποφασίσουν σχετικά σε ένα «μικρό» Συνέδριο, το οποίο θα μπορούσε να συγκληθεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο FDP θα ερωτηθούν τα όργανα του κόμματος, ενώ στο SPD δεν προβλέπεται κάποια επιπλέον διαδικασία.

Ο πιθανός Καγκελάριος ενός συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» Όλαφ Σολτς εξέφρασε από την Ουάσιγκτον την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει νέα κυβέρνηση με Πράσινους και FDP ενδεχομένως και πριν από τα Χριστούγεννα. «Οι διερευνητικές επαφές πραγματοποιούνται σε παρά πολύ καλή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι ο στόχος του SPD, των Πρασίνων και του FDP μπορεί να επιτευχθεί, δηλαδή να έχουμε πριν από τα Χριστούγεννα νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT