Γερμανία: Τον Σολτς θέλει για Καγκελάριο η πλειοψηφία των Γερμανών

Γερμανία: Τον Σολτς θέλει για Καγκελάριο η πλειοψηφία των Γερμανών

Σε νέα δημοσκόπηση, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) υποχωρεί περαιτέρω, κάτω από το 20%

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον σοσιαλδημοκράτη (SPD) Όλαφ Σολτς θέλουν ως νέο Καγκελάριο τα τρία τέταρτα των Γερμανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στην οποία η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) υποχωρεί περαιτέρω, κάτω από το 20%.

⇒ Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών για συνασπισμό «Φανάρι»

Στο «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο Όλαφ Σολτς βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα, ενώ το 88% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τελικά θα σχηματιστεί συνασπισμός SPD, Πρασίνων και Φιλελεύθερων(FDP). Το 62% θεωρεί μάλιστα αυτή την προοπτική «καλή», το 19% «κακή», ενώ το 16% δεν εκφράζει άποψη.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το SPD παραμένει στο 28%, αλλά CDU/CSU χάνουν ακόμη μια μονάδα και περιορίζονται στο19%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη δημοσκόπηση για τη Χριστιανική Ένωση. Οι Πράσινοι παραμένουν στο 17% και το FDP στο 13%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή