Brexit: Προειδοποίηση Κομισιόν σε Λονδίνο να μην επιλέξει τη «σύγκρουση» για τη Βόρεια Ιρλανδία

Brexit: Προειδοποίηση Κομισιόν σε Λονδίνο να μην επιλέξει τη «σύγκρουση» για τη Βόρεια Ιρλανδία

Ο κ. Σέφτσοβιτς παρότρυνε τον λόρδο Ντέιβιντ Φροστ, υπουργό αρμόδιο για το Brexit, να κάνει ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσει τις προτάσεις των Βρυξελλών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σέφτσοβιτς, προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο να μην «πάρει τον δρόμο της σύγκρουσης», εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης για την τελωνειακή διευθέτηση στη Βόρεια Ιρλανδία και τα αλιευτικά δικαιώματα μετά το Brexit, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Ο κ. Σέφτσοβιτς παρότρυνε τον λόρδο Ντέιβιντ Φροστ, υπουργό αρμόδιο για το Brexit, να κάνει ένα βήμα πίσω και να επανεξετάσει τις προτάσεις των Βρυξελλών για τους ελέγχους βρετανικών αγαθών που εισέρχονται στη Βόρεια Ιρλανδία δυνάμει των ισχυόντων πρωτοκόλλων, κατά το δημοσίευμα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σκληραίνει η κόντρα Βρετανίας-Γαλλίας για την αλιεία στη Μάγχη

«Ανησυχώ ολοένα περισσότερο ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αρνηθεί να κάνει διάλογο μαζί μας και θα πάρει τον δρόμο της σύγκρουσης», δήλωσε στην Telegraph ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Για την αποφυγή της επαναφοράς των συνόρων ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία -επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου- και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας -μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας έγινε αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brexit.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή