Σιέρα Λεόνε: 91 νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Σιέρα Λεόνε: 91 νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βυτιοφόρου που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βυτιοφόρου που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές αρκετοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

To βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα εξερράγη έπειτα από σύγκρουση. Στα θύματα περιλαμβάνονται άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν καύσιμα που διέρρεαν από το όχημα, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Ιβόν Άκι-Σόγερ, δήμαρχος της πόλης.

«Έχουμε πάρα πολλές απώλειες, καμένα πτώματα. Είναι ένα τρομερό δυστύχημα», δήλωσε η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Brima Bureh Sesay.

Η δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι δεν είναι σαφής η έκταση της καταστροφής και πρόσθεσε ότι η αστυνομία και οι δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται στο σημείο.

Ο πρόεδρος της χώρας, Τζούλιους Μαάντα Μπίο, απέστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι μπορεί για να τις στηρίξει.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία σε συναυλία στο Χιούστον: Τουλάχιστον 8 νεκροί από συνωστισμό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή