Η υπομονή ανταμείβεται με το… γεύμα της αρκούδας (βίντεο)

Η υπομονή ανταμείβεται με το… γεύμα της αρκούδας (βίντεο)

Δεν είναι όλοι όμως το ίδιο τυχεροί, και πρέπει να περιμένουν περισσότερο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είσαι στην ταβέρνα, κάθεσαι τόση ώρα περιμένοντας να σερβιριστείς. Πλάι σου είναι άλλοι στα τραπέζια τους και περιμένουν κι εκείνοι. Νιώθεις και μια ψύχρα, όσο να ‘ναι, αλλά αυτά έχει το να τρως έξω – εσύ το διάλεξες άλλωστε.

Συνεχίζεις να περιμένεις, αλλά το φαγητό που έχεις παραγγείλει δεν έρχεται. Θυμάσαι ότι «η υπομονή είναι αρετή», και ελπίζεις να δικαιωθείς ως… ενάρετος.

Και να! Έρχεται το φαγητό επιτέλους, το βλέπεις να το φέρνει ο σερβιτόρος στον δίσκο, έτοιμο, φρέσκο και λαχταριστό το ψαράκι, για τα μάτια σου μόνο!

Ναι, για τα μάτια σου μόνο, καθώς δεν ήταν για σένα, αλλά για τον διπλανό! Περίμενε κι εκείνος με υπομονή να σερβιριστεί, και εκείνος ήταν ο τυχερός. Άρα για σένα προς το παρόν… «φάτε μάτια ψάρια»!

Αυτό ακριβώς θα νιώθουν δύο αρκούδες στο παρακάτω βίντεο, που στέκονται στον καταρράκτη για να… σερβιριστούν, αλλά βλέπουν τον διπλανό τους να ανοίγει το στόμα και να του έρχεται το γεύμα του, ένας ευμεγέθης σολομός, φρέσκος και ζουμερός, για τα δόντια του μόνο.

Ευχαριστημένος με την τύχη του και την ανταμοιβή της υπομονής του, ο τυχερός αρκούδος αποχωρεί από τον καταρράκτη για να απολαύσει το γεύμα του, αφήνοντας τους υπόλοιπους να περιμένουν κι εκείνοι τη σειρά τους… αν έρθει.

Οι αρκούδες έχουν τελειοποιήσει την τεχνική να πιάνουν σολομούς στον αέρα, παίρνοντας την κατάλληλη θέση και ανοίγοντας το στόμα τη σωστή στιγμή ώστε να εκμεταλλευθούν το… άλμα των ψαριών που προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στον καταρράκτη.

Χρειάζονται όμως και υπομονή και τύχη. Μάθημα ζωής από τις αρκούδες!

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή