ΚΟΣΜΟΣ

Αν. Μεσόγειος – Ε.Ε.: Παράταση των μέτρων κατά Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις

Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να μπορεί να επιβάλει στοχευμένα περιοριστικά μέτρα σε πρόσωπα ή οντότητες που εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένες γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Αν. Μεσόγειος – Ε.Ε.: Παράταση των μέτρων κατά Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις

Μετά την αναθεώρηση του πλαισίου για περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στις μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα απόφαση για παράταση του καθεστώτος για ένα έτος, έως τις 12 Νοεμβρίου 2022.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να μπορεί να επιβάλει στοχευμένα περιοριστικά μέτρα σε πρόσωπα ή οντότητες που είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται σε μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεώτρησης που σχετίζονται με υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέτοια περιοριστικά μέτρα συνίστανται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πρόσωπα και οντότητες που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο, καθώς και σε απαγόρευση ταξιδιών στην ΕΕ για πρόσωπα που είναι εισηγμένα στην λίστα. Επιπλέον, τα πρόσωπα και οι οντότητες της ΕΕ απαγορεύεται να διαθέτουν κεφάλαια σε αυτούς που αναφέρονται στον κατάλογο.

Επί του παρόντος, δύο άτομα υπόκεινται σε κυρώσεις.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη ημέρα από τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα 

Απειλές για γεωτρήσεις από τον Τ. Ερντογάν

Τουρκικά ΜΜΕ: Προς αγορά τέταρτου γεωτρύπανου η Άγκυρα

Τουρκική λίρα: Νέο αρνητικό ρεκόρ μετά το «άλμα» του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις