ΗΠΑ: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα επιχειρηματίας που ταξίδεψε με τον Ουίλιαμ Σάτνερ στο διάστημα

ΗΠΑ: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα επιχειρηματίας που ταξίδεψε με τον Ουίλιαμ Σάτνερ στο διάστημα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Γκλεν ντε Βρις, ένας 49χρονος επιχειρηματίας που πέταξε στο διάστημα τον περασμένο μήνα μαζί με τον ηθοποιό Ουίλιαμ Σάτνερ με ένα διαστημικό σκάφος της Blue Origin της εταιρείας του πολυεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, σκοτώθηκε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα στο Νιου Τζέρσεϊ, μετέδωσε σήμερα το CBS News, επικαλούμενο την αστυνομία.

Το αεροσκάφος, ένα Τσέσνα 172, συνετρίβη στην κομητεία Σάσεξ, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι ο ντε Βρις, και ένας άλλος άνδρας, ο Τόμας Φίσερ, σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ διερευνά τα αίτια της συντριβής, ανέφερε το CBS.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Γκλεν ντε Βρις. Έφερε τόση ζωή και ενέργεια σε ολόκληρη την ομάδα της Blue Origin και στους συνεπιβάτες του στο πλήρωμά του», ανέφερε η Blue Origin με ανάρτηση στο Twitter. Ο Τζεφ Μπέζοs, ιδιοκτήτης της Blue Origin, δημοσίευσε ένα ξεχωριστό μήνυμα στο Instagram, λέγοντας ότι ο κύριος ντε Βρις ήταν «οραματιστής και καινοτόμος, ένας πραγματικός αρχηγός».

Ο κ. ντε Βρις είχε εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα που είχε κερδίσει ως συνοδός του Ούιλιαμ Σάτνερ για να προσελκύσει την προσοχή σε περιβαλλοντικά ζητήματα και να προωθήσει ανθρωπιστικούς σκοπούς, όπως η ενίσχυση της πρόσβασης στο πόσιμο νερό για κοινότητες που είναι ευάλωτες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, έναν σκοπό για τον οποίο είχε δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια λίγο πριν το ταξίδι του στο διάστημα.

Σε συνέντευξή του μετά την πτήση στο διάστημα, ο κ. ντε Βρις- που διάβαζε βιβλία για πυραύλους, αεροσκάφη και διαστημόπλοια ως παιδί μοιράστηκε τις σκέψεις του για τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα πριν την απογείωση.

«Σκέφτηκα μια φωτογραφία που βρήκε η μαμά μου, αυτή την παλιά φωτογραφία μου να εκτοξεύω ένα μοντέλο πυραύλου», είπε. «Δεν ξέρω πόσο χρονών ήμουν, κάτω των 10 ετών. Αυτό ήταν στο μυαλό μου. Είμαι στον πύραυλο, δεν παρακολουθώ τον πύραυλο. Είναι ένας πραγματικός πύραυλος. Δεν είναι μοντέλο πυραύλων».

Ερωτηθείς αν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο διάστημα, δεν δίστασε να απαντήσει καταφατικά.

«Ειλικρινά δεν νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να πάει στο διάστημα και να μην θέλει να επιστρέψει», είπε.

Με πληροφορίες από New York Times

Ειδήσεις σήμερα

•Γουίλιαμ Σάτνερ: Ο 90χρονος «Κάπτεν Κερκ» έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή