«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Ευρώπη ίσως ξεπεράσει τα 2 εκατ. θανάτους μέχρι την άνοιξη

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Ευρώπη ίσως ξεπεράσει τα 2 εκατ. θανάτους μέχρι την άνοιξη

Τα δύο εκατομμύρια θανάτους από Covid-19 θα μπορούσε να ξεπεράσει η Ευρώπη μέχρι τον Μάρτιο του 2022, προειδοποίησε σήμερα ο ΠΟΥ Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν ληφθεί δράση άμεσα. 

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο εκατομμύρια θανάτους από Covid-19 θα μπορούσε να ξεπεράσει η Ευρώπη μέχρι τον Μάρτιο του 2022, προειδοποίησε σήμερα ο ΠΟΥ Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί εάν ληφθεί δράση άμεσα. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, η ευρωπαϊκή ήπειρος παραμένει κάτω από τη σκιά της πανδημίας και την περασμένη εβδομάδα, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από Covid αυξήθηκαν σε περίπου 4.200 την ημέρα, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τους 2.100 θανάτους ημερησίως στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων από τον ιό, ξεπέρασε το όριο του 1,5 εκατομμυρίου για τις 53 χώρες στην περιοχή. Ο ΠΟΥ επισημαίνει επίσης ότι, σήμερα, η Covid-19 είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας, το οποίο διαμορφώνει σχετικά μοντέλα για τον ΠΟΥ Ευρώπης.

Επιπλέον, τονίζεται ότι αναμένεται μεγάλη ή ακραία πίεση σε ό,τι αφορά τις κλίνες των νοσοκομείων σε 25 χώρες, καθώς και μεγάλη ή ακραία πίεση στις ΜΕΘ σε 49 από τις 52 χώρες από σήμερα έως και την 1η Μαρτίου 2022. Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια μέχρι την άνοιξη του 2022, με βάση τις τρέχουσες τάσεις. 

«Προκειμένου [να μπορέσουμε] να ζήσουμε με αυτό τον ιό και να συνεχίσουμε τις ζωές, θα πρέπει να υιοθετήσουμε την προσέγγιση «Εμβόλιο plus». Αυτό σημαίνει να χορηγούνται οι κύριες δόσεις εμβολίου, μια ενισχυτική δόση εφόσον διατίθεται, καθώς και ενσωμάτωση μέτρων πρόληψης στην καθημερινότητά μας», αναφέρει ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλούγκε. 

«Όλα αυτά μαζί, η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών, ο εξαερισμός εσωτερικών χώρων, η τήρηση των αποστάσεων και ο αγκώνας στο πρόσωπο όταν φτερνιζόμαστε, είναι απλοί, αποτελεσματικοί τρόποι για να αποκτήσουμε τον έλεγχο του ιού και οι κοινωνίες μας να συνεχίσουν να λειτουργούν. Όλοι μας έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη να βοηθήσουμε στην αποτροπή μιας περιττής τραγωδίας και απώλειας ζωών, και να περιορίσουμε περαιτέρω τη διατάραξη της λειτουργίας της κοινωνίας και των επιχειρήσεων κατά τη χειμερινή περίοδο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο Pfizer: Έκτακτη συνεδρίαση του EMA για χρήση σε παιδιά 5-11 ετών

• Μπορούμε να αποφύγουμε νέα lockdowns

• Ελβετία: Τρίτη δόση για όλους άνω των 16 ετών

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή