Γερμανία: Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζει το περιεχόμενο της συμφωνίας

Γερμανία: Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζει το περιεχόμενο της συμφωνίας

Το περιεχόμενο της συμφωνίας της κυβερνητικής συμμαχίας παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής των SPD, Πράσινων και FDP.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιεχόμενο της συμφωνίας της κυβερνητικής συμμαχίας παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής των SPD, Πράσινων και FDP.

«Έχουμε συμμαχία», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, ξεκινώντας τις δηλώσεις του προσθέτοντας ότι τα τρία κόμματα θα ψηφίσουν τη συμφωνία για την κυβέρνηση συνασπισμού.

Βασικά σημεία τις ομιλίας του Σολτς ήταν η πανδημία, η εξωτερική πολιτική και η οικονομία.

Ειδικότερα, ο Σολτς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός της χώρας δεν θα έχει χαμηλό κόστος, ενώ πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται μαζικές επενδύσεις, χωρίς ωστόσο να καταργείται το «φρένο» σε ό,τι αφορά το χρέος. 

Είπε μάλιστα ότι η συνεργασία της Γερμανίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι πυλώνας της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.

Νωρίτερα είχαν διαρρεύσει, και αναμένεται να επιβεβαιωθούν, τα πρώτα ονόματα της σύνθεσης της νέας γερμανικής κυβέρνησης, επονομομαζόμενης και κυβέρνησης «φωτεινού σηματοδότη», υπό τον Όλαφ Σολτς

Συμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας , η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών.

Το χαρτοφυλάκιο του διευρυμένου υπουργείου Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, επωμίζεται ο έτερος συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος θα είναι ο νέος Αντικαγκελάριος του Σολτς. 

Παρακολουθήστε ζωντανά: 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT