Αυτοκτονίες στην Ισπανία: Μια «σιωπηλή πανδημία»

Αυτοκτονίες στην Ισπανία: Μια «σιωπηλή πανδημία»

«Σιωπηλή πανδημία» αυτοκτονιών στην Ισπανία στις ηλικίες κάτω των 50 ετών. Οι αυτόχειρες περισσότεροι από τα θύματα του κορονοϊού. Η κυβέρνηση Σάντσεθ «αντιδρά» προκρίνοντας την χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, καθώς οι αυτοκτονίες στην Ισπανία έχουν ξεπεράσει σε πλήθος τους νεκρούς από τον Covid-19 στις ηλικίες κάτω των 50 ετών. 

Η ισπανική El Mundo μιλάει χαρακτηριστικά για μια «σιωπηλή πανδημία» («El suicidio, la “pandemia silenciosa”»), αναφερόμενη στα στοιχεία των περασμένων ετών. 

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο πανδημικό 2020 στην Ισπανία καταγράφηκαν επισήμως σχεδόν 4.000 αυτοκτονίες (3.941), περισσότερες από κάθε άλλο έτος στα χρονικά. 

Σύμφωνα με το Politico, το θέμα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Ισπανίας, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι στην αύξηση των αυτοκτονιών στις νεότερες ηλικίες έχουν συμβάλει και οι περιορισμοί της πανδημίας των τελευταίων ετών. 

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Μαδρίτη έρχεται πια να προτείνει στην ΕΕ να αντιμετωπιστεί η πανδημία όπως η γρίπη. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ εμφανίζεται πλέον να προκρίνει μια προσέγγιση που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους εμβολιασμούς και στα μέτρα «αυτοπροστασίας», αφήνοντας στην άκρη τις καραντίνες και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης του πρόσφατου παρελθόντος. 

Με πληροφορίες από Politico, El Mundo

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή