Wordle: Οι New York Times εξαγόρασαν το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων – Πώς κατέκτησε το Ίντερνετ

Wordle: Οι New York Times εξαγόρασαν το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων – Πώς κατέκτησε το Ίντερνετ

Ο δημιουργός του, Τζος Γουόρντλ, έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε τρεις μήνες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι New York Times φέρονται να πλήρωσαν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για την εξαγορά ενός αρχικά ερασιτεχνικού παιχνιδιού λέξεων με την ονομασία Wordle, που εδώ και μερικούς μήνες σαρώνει στο Ίντερνετ.

Η κορυφαία εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι αγόρασε τα δικαιώματα του απλού αλλά συναρπαστικού παιχνιδιού που έχει γίνει μόδα στους αγγλόφωνους χρήστες του Διαδικτύου.

Από τον Οκτώβριο που ξεκίνησε έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων χρηστών, μη αφήνοντας ασυγκίνητη τη μεγάλη εκδοτική επιχείρηση της Νέας Υόρκης που πάντα αναζητεί φρέσκες ιδέες για το υψηλού επιπέδου αναγνωστικό της κοινό.

Όπως μάλιστα διαβεβαίωσε η εταιρεία, το παιχνίδι προς το παρόν θα παραμείνει δωρεάν για τους παίκτες.

Σκοπός της εταιρείας είναι να ενισχύσει την καθημερινή προσφορά περιεχομένου της εφημερίδας ώστε να φτάσει στον κεντρικό της στόχο για 10 εκατομμύρια συνδρομητές έως το 2025.

Ο δημιουργός του Wordle, ο προγραμματιστής Τζος Γουόρντλ, δήλωσε ότι τον ξάφνιασε κάπως η δημοτικότητα του παιχνιδιού, και τόνισε ότι είναι «απίστευτα ευτυχής» για τη συμφωνία με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Το παιχνίδι, που προφέρεται «Γουέρντλ», φέρει όνομα-παραλλαγή του επωνύμου του δημιουργού του. Ο κ. Γουόρντλ δημιούργησε αρχικά το παιχνίδι με τις λέξεις των πέντε γραμμάτων για τη σύζυγό του, και ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε τρεις μήνες θα κατακτούσε το Ίντερνετ και θα τον έκανε εκατομμυριούχο.

Πηγή: BBC, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Wordle: Το παιχνίδια λέξεων που έχει κατακτήσει το Ίντερνετ

⇒ Δύο νέες καρατομήσεις από τον Ερντογάν

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή