Πενγκ Σουάι: Δεν πείστηκε για την ασφάλειά της ο ρεπόρτερ που της πήρε συνέντευξη

Πενγκ Σουάι: Δεν πείστηκε για την ασφάλειά της ο ρεπόρτερ που της πήρε συνέντευξη

Τις απαντήσεις έλεγχε και μετέφραζε αξιωματούχος της κινεζικής ολυμπιακής επιτροπής

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άγνωστο παραμένει εάν είναι ασφαλής στην Κίνα η τενίστρια Πενγκ Σουάι, δηλώνει ο Γάλλος δημοσιογράφος που της πήρε προ ημερών συνέντευξη για την αθλητική εφημερίδα L’ Equipe.

Ο Μαρκ Βεντουγιάκ που διεξήγαγε τη συνέντευξη με την πρώην νούμερο 1 τενίστρια στον κόσμο στο διπλό γυναικών αναφέρει ότι η συζήτηση μαζί της έγινε υπό προσεκτικό έλεγχο και δεν έφερε απαντήσει ως προς το εάν μπορεί να δηλώνει αυτό που σκέπτεται ή να κινείται ελεύθερα.

Στη συνέντευξη η Πενγκ δήλωσε ότι η ανάρτησή της τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με σεξουαλική επίθεση και υποχρέωσή της σε μακροχρόνια σχέση από κορυφαίο στέλεχος του κινεζικού καθεστώτος, δεν αναφερόταν σε σεξουαλική επίθεση και ήταν μια τεράστια παρεξήγηση…

Στη συνέντευξη τη διερμηνεία έκανε αξιωματούχος της κινεζικής ολυμπιακής επιτροπής που βρισκόταν στο δωμάτιο. Ήταν άλλωστε η κινεζική επιτροπή με την οποία κανονίστηκε η συνέντευξη.

Ο Γάλλος ρεπόρτερ παραδέχεται ότι δεν είναι σε θέσει να κρίνει εάν η αθλήτρια είναι ασφαλής, καθώς δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποια τέτοια δήλωση ή έστω εντύπωση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Το γεγονός ότι δόθηκε η συνέντευξη κάθε άλλο παρά βεβαιώνει την ασφάλειά της, τονίζει.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πρόθεση των κινεζικών άρχών ήταν ξεκάθαρη: Παραχώρησαν τη δυνατότητα για τη συνέντευξη μόνο και μόνο για να μην επισκιάζει η υπόθεση της Πενγκ τους εν εξελίξει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Όλο αυτό είναι μέρος της επικοινωνίας, της προπαγάνδας εκ μέρους της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής», επεσήμανε στο Associated Press ο Γάλλος δημοσιογράφος. Πρόσθεσε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι ήλπιζαν να δείξουν ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Πενγκ Σουάι, το βλέπετε;». Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την κινεζική κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Βεντουγιάκ.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Τενιστριών (WTA) δήλωσε από την πλευρά του ότι η συνέντευξη της Κινέζας τενίστριας αλλά και το δείπνο με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ το Σάββατο δεν διαλύουν τους φόβους που υπάρχουν για την ασφάλειά της, και συνεχίζει να ζητεί διεθνή έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή: Associated Press

Ειδήσεις σήμερα

Λευκορωσίδα σκιέρ αυτομολεί στην Πολωνία λόγω πιέσεων από το καθεστώς Λουκασένκο

Υπόθεση Πενγκ Σουάι: Για παρεξήγηση κάνει τώρα λόγο η Κινέζα τενίστρια

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή