Βρετανία: Ανησυχία για την Ελισάβετ μετά τη νέα διάγνωση Covid του Καρόλου

Βρετανία: Ανησυχία για την Ελισάβετ μετά τη νέα διάγνωση Covid του Καρόλου

Υπό στενή παρακολούθηση η 95χρονη βασίλισσα καθώς είχε συναντήσει τον πρίγκιπα πολύ πρόσφατα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για την υγεία της υπερήλικης βασίλισσας Ελισάβετ προκαλεί η δεύτερη λοίμωξη του πρίγκιπα Καρόλου με κορωνοϊό.

Η 95χρονη μονάρχης συναντήθηκε με τον γιο της δύο μέρες πριν τη διάγνωσή του με Covid-19, όταν δηλαδή ήταν ήδη φορέας του ιού, και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Ο 73χρονος πρίγκιπας ακύρωσε την παρουσία του σε εκδήλωση στην πόλη Γουίντεστερ την Πέμπτη, όταν και το γραφείο του στο Κλάρενς Χάουζ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό και έχει τεθεί σε απομόνωση.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέτρεξαν αμέσως στο πρόσφατο πρόγραμμα του φιλέλληνα πρίγκιπα και κατέγραψαν τη συνάντησή του με τη βασίλισσα δύο μέρες νωρίτερα, πράγμα που επιβεβαίωσε και πηγή του παλατιού.

Προς το παρόν η Ελισάβετ δεν έχει κανένα σύμπτωμα και φέρεται να αισθάνεται πολύ καλά δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας της, αναφέρουν με σχετική ανακούφιση οι βρετανικές εφημερίδες την Παρασκευή. Πηγή από το παλάτι είπε στο CNN ότι η κατάσταση της βασίλισσας παρακολουθείται πολύ σχολαστικά λόγω της πρόσφατης επαφής της με τον Κάρολο.

Περαιτέρω ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η διάγνωση του πρίγκιπα ήρθε μερικές ώρες μετά την παρουσία του σε μεγάλη εκδήλωση στο Βρετανικό Μουσείο, παρουσία πολλών δεκάδων καλεσμένων. Ανάμεσά τους ήταν η σύζυγος του Καρόλου, Καμίλα, αλλά και κορυφαίοι υπουργοί όπως ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και η υπουργός Εσωτερικων Πρίτι Πατέλ.

Ο διάδοχος του θρόνου της Αγγλίας είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό από τον Μάρτιο του 2020, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας σάρωνε σχεδόν ανεξέλεγκτο τη Μεγάλη Βρετανία. Λίγο αργότερα θετικός διαγνώστηκε και ο πρωτότοκος γιος του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Αυτή την εβδομάδα ο κορωνοϊός φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις… κορώνες, αφού έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί στον ιό η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας την Τρίτη και ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας την Τετάρτη.

Πηγή: The Times, CNN, Daily Mail

Ειδήσεις σήμερα

Πρίγκιπας Κάρολος: Διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά

70 χρόνια Ελισάβετ: Η pop πλευρά μιας βασίλισσας

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή