Ουκρανικό: Η Άγκυρα καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη ρωσική αναγνώριση των Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

Ουκρανικό: Η Άγκυρα καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη ρωσική αναγνώριση των Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

Η Τουρκία απέρριψε τη ρωσική κίνηση, που όμως ταυτίζεται με εκείνη που η ίδια έκανε στην Κύπρο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τήρηση δύο μέτρων και δύο σταθμών κατά το συμφέρον της επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας η Άγκυρα, απορρίπτοντας την αποδοχή από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας των ρωσόφωνων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, έχοντας πριν τέσσερις δεκαετίες πράξει ακριβώς το ίδιο που τώρα καταγγέλλει, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η Άγκυρα διατράνωσε την προσήλωσή της στην εδαφική κυριαρχία και πολιτική ενότητα της Ουκρανίας αποκαλώντας «απαράδεκτη» την απόφαση αναγνώρισης των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από τη Μόσχα.

«Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τις λεγόμενες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, μαζί με την καταστρατήγηση των Συμφωνιών του Μινσκ, συνιστά σαφή παραβίαση της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και την απορρίπτουμε», πρόσθεσε η Άγκυρα, υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή της στη διατήρηση της ουκρανικής ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας, και προσκαλώντας όλες τις πλευρές να δράσουν με κοινή λογική και να τηρήσουν το Διεθνές Δίκαιο.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να φύγουν από την ανατολική Ουκρανία και να έρθουν σε επαφή με την τουρκική πρεσβεία στο Κίεβο.

Πηγή: Hurriyet

Ειδήσεις σήμερα

⇒ ΥΠΕΞ για ρωσική αναγνώριση: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

⇒ Live: «Ώρα μηδέν» για την ανατολική Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή