Ουκρανικό: Ο Πούτιν δεν είναι στη λίστα των κυρώσεων της Ε.Ε., λέει ο Μπορέλ

Ουκρανικό: Ο Πούτιν δεν είναι στη λίστα των κυρώσεων της Ε.Ε., λέει ο Μπορέλ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων σε 27 Ρώσους ιδιώτες και οντότητες, σε τράπεζες και στον τομέα της άμυνας. Αποφασίστηκε επίσης ο περιορισμός της πρόσβασης των Ρώσων στις ευρωπαϊκές αγορές. Σε όλα τα μέλη της Ρωσικής Δούμας θα επιβληθούν κυρώσεις, που αφορούν σε απαγόρευση ταξιδιών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

«Αυτό το πακέτο κυρώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη μέλη θα βλάψει τη Ρωσία και θα τη βλάψει πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν βρίσκεται στη λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Φον ντερ Λαϊέν: Έτοιμοι για επιπλέον μέτρα

Χαιρέτισε το πακέτο κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντεν Λαϊέν, σε δηλώσεις της στις Βρυξέλλες.

«Η Ρωσία δεν σέβεται τις διεθνείς της υποχρεώσεις και παραβιάζει των πυρήνα των αρχών του διεθνούς δικαίου», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Η Ρωσία προκάλεσε αυτή την κρίση και ευθύνεται για την τρέχουσα κλιμάκωση».

Χαρακτήρισε «απολύτως ορθή» την Γερμανική απόφαση να «παγώσει» η αδειοδότηση του Nord Stream 2. «Η κρίση αυτή μας δείχνει ότι η Ευρώπη εξαρτάται ακόμα κατά πολύ στο ρωσικό φυσικό αέριο», συμπληρώνοντας ότι «η ΕΕ είναι ενωμένη και ενεργεί ταχέως».

«Οι δράσεις μας σήμερα έρχονται σε απάντηση της Ρωσικής επιθετικότητας. Εάν η Ρωσία συνεχίσει την κλιμάκωση της έντασης, είμαστε έτοιμοι για επιπλέον δράσεις».

Μόσχα: Παράνομες οι κυρώσεις

Σε μία πρώτη αντίδραση από πλευράς της Ρωσίας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τρίτη ότι οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η Δύση «είναι παράνομες».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live – Πούτιν: Η Ουκρανία να απαρνηθεί τις φιλοδοξίες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή