Αρχηγός γερμανικού στρατού: «Αγανάκτηση» για την παραμέληση του στρατού της χώρας

Αρχηγός γερμανικού στρατού: «Αγανάκτηση» για την παραμέληση του στρατού της χώρας

Την απογοήτευσή του για την μακροχρόνια - όπως σημειώνει - παραμέληση της στρατιωτικής ετοιμότητας στη χώρα, εξέφρασε σε μία δημόσια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση, ο αρχηγός του γερμανικού στρατού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απογοήτευσή του για την μακροχρόνια – όπως σημειώνει – παραμέληση της στρατιωτικής ετοιμότητας στη χώρα, εξέφρασε σε μία δημόσια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση, ο αρχηγός του γερμανικού στρατού, αντιστράτηγος Αλφόνς Μάις.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως την ώρα που η Γερμανία είναι σε μια κατάσταση συναγερμού, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο γερμανικός στρατός βρισκόταν σε κακή κατάσταση, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Στα 41 έτη υπηρεσίας μου σε καιρό ειρήνης, δεν θα πίστευα ότι θα έπρεπε να ζήσω έναν πόλεμο», δήλωσε ο Μάις στο LinkedIn.

«Και η Μπούντεσβερ (στρατός ξηράς), που έχω την τιμή να διοικώ, στέκεται λίγο-πολύ με άδεια χέρια. Οι επιλογές που μπορούμε να προσφέρουμε στην κυβέρνηση για την υποστήριξη της συμμαχίας είναι εξαιρετικά περιορισμένες», πρόσθεσε.

Στα σχόλια, κάτω από την ανάρτησή του, πολλοί ήταν αυτοί που επαίνεσαν τον Μάις για τα «βάρβαρα» αλλά ειλικρινή λόγια του, υποστηρίζοντας την κριτική προς τις διαδοχικές γερμανικές κυβερνήσεις που έχουν κατηγορηθεί ότι δεν εκπλήρωσαν τους στόχους του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές δαπάνες.

Η Γερμανία προσφέρθηκε τον Ιανουάριο να προμηθεύσει 5.000 στρατιωτικά κράνη στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην άμυνα έναντι πιθανής εισβολής – μια προσφορά που ο δήμαρχος του Κιέβου απέρριψε ως «αστεία».

«Όλοι το είδαμε να έρχεται, αλλά δεν μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε στις συνέπειες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας (από τη Ρωσία). Αυτό δεν είναι καλό. Βαρέθηκα», επεσήμανε ο Γερμανός αντιστράτηγος, προσθέτοντας: «Πότε, αν όχι τώρα, είναι η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας την αποστολή στο Αφγανιστάν και να αναθεωρήσουμε τη στάση μας; Διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε με επιτυχία το συνταγματικό μας καθήκον και τις υποχρεώσεις μας στη συμμαχία».

Live: Όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή