Μπόρις Τζόνσον: Κυρώσεις σε πάνω από 100 Ρώσους για την εισβολή στην Ουκρανία

Μπόρις Τζόνσον: Κυρώσεις σε πάνω από 100 Ρώσους για την εισβολή στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα κυρώσεις σε βάρος πάνω από 100 προσώπων και οντοτήτων ως αντίποινα για τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος πάνω από 100 προσώπων και οντοτήτων από τη Ρωσία, αφότου η Μόσχα εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

«Συνολικά, θα επιβάλουμε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε βάρος περισσότερων από 100 νέων οντοτήτων και προσώπων πέραν των εκατοντάδων άλλων που έχουν ήδη ανακοινωθεί», είπε ο Τζόνσον σε βουλευτές.

«Αυτό περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές που στηρίζουν τη μηχανή του πολέμου του (Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ) Πούτιν. Επιπλέον, απαγορεύουμε την Aeroflot από τη Βρετανία».

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είπε ότι οι ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Λονδίνου, στο πλαίσιο των κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT