Πόλεμος στην Ουκρανία – Τουσκ: «Ντροπή για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που εμπόδισαν σκληρότερες κυρώσεις»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τουσκ: «Ντροπή για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που εμπόδισαν σκληρότερες κυρώσεις»

Η «έκρηξη» του Τουσκ αποκάλυψε έναν βαθύ διχασμό στον πυρήνα της Ευρώπης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες «ντροπιάστηκαν», αρνούμενες να επιβάλουν τις σκληρότερες δυνατές κυρώσεις στη Ρωσία, ακόμη και όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν βομβάρδιζε το Κίεβο, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η «έκρηξη» του Τουσκ αποκάλυψε έναν βαθύ διχασμό στον πυρήνα της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια μίας από τις πιο σκοτεινές στιγμές για την Γηραιά Ήπειρο από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σε αυτόν τον πόλεμο όλα είναι αληθινά: η τρέλα και η σκληρότητα του Πούτιν, τα θύματα της Ουκρανίας, οι βόμβες που πέφτουν στο Κίεβο», έγραψε ο Τουσκ στο Twitter. «Μόνο οι κυρώσεις σας είναι ψεύτικες [sic]. Αυτές οι κυβερνήσεις της ΕΕ που εμπόδισαν τις σκληρές αποφάσεις (δηλαδή η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία) έχουν ντροπιαστεί».

Η επίθεση Τουσκ στη Γερμανία, ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ηγήθηκε μιας ομάδας ηγετών που εμπόδισαν αυστηρότερες κυρώσεις κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Politico.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ απέρριψαν την έκκληση του ηγέτη της Ουκρανίας, για πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της αποκοπής της Ρωσίας από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή