Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζει τη λειτουργία της η Πρεσβεία της Κύπρου στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζει τη λειτουργία της η Πρεσβεία της Κύπρου στο Κίεβο

«Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο συνεχίζει τη λειτουργία της για την παροχή καθοδήγησης και προξενικής αρωγής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση σχετικά με τους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία, εξέδωσε το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει ότι η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο συνεχίζει τη λειτουργία της για την παροχή καθοδήγησης και προξενικής αρωγής, ενώ έχουν γίνει διευθετήσεις με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο έτσι ώστε, όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσοι το επιθυμούν, να μπορούν οργανωμένα και με ασφάλεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων για τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα, όπως παραμείνουν στις οικίες τους ή σε ασφαλή καταφύγια ή/και σε άλλους ασφαλείς χώρους, έως ότου επανεκτιμηθεί η κατάσταση για να καταστεί εφικτή η μετακίνηση τους.

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο συνεχίζει τη λειτουργία της για την παροχή καθοδήγησης και προξενικής αρωγής. Επίσης, έχουν γίνει διευθετήσεις με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο έτσι ώστε, όταν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όσοι το επιθυμούν, να μπορούν οργανωμένα και με ασφάλεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να καλεί τους Κύπριους πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία όπως επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, με σκοπό να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους στη χώρα καθώς και τις προθέσεις τους. Επίσης, καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους, μέσω εγγραφής τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.connect2cy.gov.cy .

Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών λειτουργεί (ωράριο λειτουργίας παρατίθεται) ως ένα επιπρόσθετο αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας, παροχής καθοδήγησης και τυχόν προξενικής αρωγής στους άμεσα επηρεαζόμενους Κύπριους πολίτες από την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο

+380 44 499 6450/1

+380 97 504 9558 (αριθμός κινητού τηλεφώνου)

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected], [email protected]

Διεύθυνση Πρεσβείας:

24 Bulvarno-Kudriavska St., Level 2, 01601,Kyiv, Ukraine

Υπουργείο Εξωτερικών / Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων:

+357 22 801000 (Δευτέρα-Παρασκευή, ωράριο: 08:30-16:00, τοπική ώρα, Κύπρου, GMT+2)».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT