Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται οι ροές προσφύγων στον Προμαχώνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται οι ροές προσφύγων στον Προμαχώνα

Σε ετοιμότητα είναι δύο δομές στον δήμο Σιντικής και στον δήμο Σερρών, προκειμένου αν χρειαστεί να υποδεχθούν Ουκρανούς πρόσφυγες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένος παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες ο αριθμος των Ουκρανών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα.

Σύμφωνα με το ThessToday, μόνο το πρωί της Πέμπτης τουλάχιστον 100 ακόμη άτομα έχουν περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, φτάνοντας συνολικά περίπου τα 1.150.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα είναι δύο δομές στον δήμο Σιντικής και στον δήμο Σερρών, προκειμένου αν χρειαστεί να υποδεχθούν Ουκρανούς πρόσφυγες. Το σχέδιο φιλοξενίας ατόμων από την Ουκρανία στην Ελλάδα θα τεθεί σε εφαρμογή αν υπερφορτωθούν οι υποδομές σε Πολωνία – Σλοβακία, καθώς έως τώρα οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πηγαίνουν σε φίλους και συγγενείς.

Εξάλλου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κάλεσε τους αρμόδιους να εντοπίσουν και να διαμορφώσουν χώρους και στο τελωνείο του Προμαχώνα, σε περίπτωση που τις επόμενες ημέρες παρατηρηθεί ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στα κύματα των προσφυγικών ροών.

 Ειδήσεις σήμερα

Live – Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT