Φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. έχει αρκετό φυσικό αέριο για αυτόν τον χειμώνα

Φον ντερ Λάιεν: Η Ε.Ε. έχει αρκετό φυσικό αέριο για αυτόν τον χειμώνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αγοράσει αρκετό υγροποιημένο φυσικό αέριο ώστε να μην εξαρτάται από τις ρωσικές εισαγωγές ως το τέλος του χειμώνα, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αγοράσει αρκετό υγροποιημένο φυσικό αέριο ώστε να μην εξαρτάται από τις ρωσικές εισαγωγές ως το τέλος του χειμώνα, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το Reuters.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε -μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD- ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προκαλέσουν τον μέγιστο αντίκτυπο στη Μόσχα, ενώ προκαλούν την ελάχιστη δυνατή ζημία στις δυτικές οικονομίες.

Έξι προτάσεις Μητσοτάκη για την ενεργειακή κρίση – Επιστολή στην Κομισιόν

Επιστολή με πρόταση έξι σημείων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού σοκ απέστειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εστιάζει στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, σημειώνοντας ότι «καθοριστικό ρόλο πλέον στη διαμόρφωση των τιμών διαδραματίζουν πολιτικές δηλώσεις και φόβοι που πηγάζουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που οδηγούν σε αβεβαιότητα, τεράστιες διακυμάνσεις τιμών και κερδοσκοπία».

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει μεταξύ άλλων πλαφόν στις τιμές στη χονδρική αγορά, πλαφόν στα κέρδη και ανώτατο ημερήσιο όριο διακύμανσης. «Το Σχέδιο Έξι Σημείων έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει και να επαναρυθμίσει [reset] τις αγορές χονδρικής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και να διασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολίτες και οι οικονομίες των κρατών-μελών της, αλλά και η παγκόσμια οικονομία, δεν θα υποφέρουν αδικαιολόγητα σε μια περίοδο που ήδη χαρακτηρίζεται από μεγάλες προκλήσεις», καταλήγει η επιστολή του πρωθυπουργού.

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή