Ουκρανία: Το Κιέβο μετατρέπεται σε οχυρό, οι κάτοικοι αποφασισμένοι να το υπερασπιστούν μέχρι τέλους

Ουκρανία: Το Κιέβο μετατρέπεται σε οχυρό, οι κάτοικοι αποφασισμένοι να το υπερασπιστούν μέχρι τέλους

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν, η αποφασιστικότητα των κατοίκων είναι εμφανής, με πολλούς από αυτούς να έχουν ακμαίο ηθικό

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας πήγαιναν για ψώνια, έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο ή βρίσκονταν στις δουλειές τους.

Η ρωσική εισβολή όμως άλλαξε τα πάντα. Πλέον, οι κάτοικοι του Κιέβου δίνουν μάχη για τις ζωές τους. Απλοί πολίτες, οι οποίοι εντάχθηκαν εθελοντικά στις δυνάμεις του στρατού, βοήθησαν στην κατασκευή σημείων άμυνας με στρατιωτική ακρίβεια και τώρα έχουν αναλάβει τη φύλαξή τους.

Όπως αναφέρει το CNN, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν, η αποφασιστικότητα των κατοίκων είναι εμφανής, με πολλούς από αυτούς να έχουν ακμαίο ηθικό.

Σε ένα σημείο ελέγχου καθ’ οδόν προς το Κίεβο την Τρίτη, εθελοντές μοίραζαν λουλούδια σε γυναίκες για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Περίπου 40.000 εθελοντές εντάχθηκαν στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας κατά τις δύο πρώτες ημέρες αφότου ξεκίνησε η εισβολή, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Μόνο στο Κίεβο, 18.000 άτομα πήραν τα όπλα όταν οι αρχές το ζήτησαν από εθελοντές και εφέδρους.

Εκείνοι που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στις στρατιωτικές δυνάμεις (καθώς ήταν τόσοι πολλοί που οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας άρχισαν να απορρίπτουν κάποιους από αυτούς), βοηθούν με άλλους τρόπους.

Φτιάχνουν βόμβες μολότοφ και δίχτυα καμουφλάζ για τα οδοφράγματα, μοιράζουν τρόφιμα, ζεστά ροφήματα και τσιγάρα σε όσους βρίσκονται στα σημεία φύλαξης. Επιπλέον, συγκεντρώνουν χρήματα για τον στρατό, χτίζουν περισσότερα οδοφράγματα, ενώ ζωγραφίζουν ακόμη και τις πινακίδες κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να μπερδέψουν τις δυνάμεις εισβολής.

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

LIVE – Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή