Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν επιχειρεί ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης

Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν επιχειρεί ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτυγχάνονταν μέσω διαλόγου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θα επιτύχει τον στόχο να διασφαλίσει ένα ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η ίδια τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία επιτυγχάνονταν μέσω διαλόγου και έκανε λόγο για «κάποια πρόοδο» στις συνομιλίες.

Κατά την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι στόχοι της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την ανατροπή της κυβέρνησης του Κιέβου.

Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στον επόμενο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η «στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας συνεχίζεται βάσει του σχεδίου.

Είπε επίσης ότι 140.000 Ουκρανοί πολίτες έχουν φύγει προς τη Ρωσία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει σήμερα να απομακρύνει αμάχους μέσω έξι «ανθρωπιστικών διαδρόμων» που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ άλλων και από τη Μαριούπολη η οποία βρίσκεται υπό πολιορκία, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Η ίδια τόνισε σύμφωνα με το Reuters πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στις περιοχές αυτές από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και κάλεσαν τις ρωσικές δυνάμεις να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τοπικές εκεχειρίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Σούμι δήλωσε ότι άμαχοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα άρχισαν να φεύγουν το πρωί από την πόλη, μετά τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ουκρανός αξιωματούχος: 10 νεκροί από ρωσική επίθεση στο Σεβεροντονέτσκ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το AFP.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή