Κάμερον Ντίαζ για μισογυνισμό στο Χόλιγουντ: «Είμαι θύμα εκμεταλλεύσεων»

Κάμερον Ντίαζ για μισογυνισμό στο Χόλιγουντ: «Είμαι θύμα εκμεταλλεύσεων»

Η Κάμερον Ντίαζ μίλησε δημόσια για την απόφασή της να αποσυρθεί από την υποκριτική, χαρακτηρίζοντας το Χόλιγουντ «παγίδα»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κάμερον Ντίαζ μίλησε δημόσια για την απόφασή της να αποσυρθεί από την υποκριτική, χαρακτηρίζοντας το Χόλιγουντ «παγίδα». 

Η ηθοποιός αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2014, μετά τη συμμετοχή της στο κινηματογραφικό μιούζικαλ «Annie» και τώρα, αρκετά χρόνια αργότερα, μιλά για το γεγονός ότι υπέμεινε τον μισογυνισμό στη βιομηχανία για πολλές δεκαετίες. 

«Σίγουρα δεν έκανα όσα θα μπορούσα να κάνω τώρα που υπάρχει και το κίνημα #MeToo και ευαισθητοποίηση σε τέτοιου είδους θέματα», είπε η ηθοποιός πρόσφατα στο podcast «Rule Breakers» προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. «Υπήρχαν ακόμα παράμετροι. Τη δεκαετία του 1990, τη δεκαετία του 2000, υπήρχε πολύς μισογυνισμός. Μόνο το επίπεδο εκμετάλλευσης των ανθρώπων σε εξουσία, απλωνόταν σε ολόκληρη τη βιομηχανία». Και συμπλήρωσε: «Ήταν κάτι πολύ φυσιολογικό, (το) να γελάσεις και απλώς να συνεχίσεις αλώβητος». 

Η Ντίαζ, η οποία έγινε περισσότερο γνωστή μέσα από χαρακτήρες που υποδύθυκε κυρίως σε ρομαντικές κωμωδίες, εξήγησε ότι αναζήτησε άτυπους ρόλος για γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου αυτού στην ταινία  κινουμένων σχεδίων «Shrek» και ρόλους «σκληρών» γυναικών όπως εκείνους στους «Άγγελους του Τσάρλι» μαζί με τις Ντρου Μπάριμορ και Λούσι Λιου. 

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός είπε: «Να γνωρίζετε πώς να καθοδηγείτε όλη αυτή τη συμπεριφορά γιατί συνέβαινε όλη μέρα, κάθε μέρα. Είναι πολύ διαφορετικό τώρα, νομίζω. Η φήμη έχει να κάνει με το να φροντίζεις κάποιον κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης, όπως όταν βλέπουμε ένα παιδί και σκεφτόμαστε ότι είναι τόσο χαριτωμένο και έτσι θέλω να είναι πάντα και αν του συμπεριφέρομαι σωστά, θα είναι πάντα καλά. Έτσι σε αντιμετωπίζουν και οι άνθρωποι». 

Όσον αφορά την αποχώρησή της από την κινηματογραφική βιομηχανία, η Ντίαζ είπε: «Απλώς επιστρέφω στην παγίδα. Είμαι θύμα όλων των κοινωνικών αντικειμενοποιήσεων και εκμεταλλεύσεων τις οποίες υφίστανται οι γυναίκες».  

Με πληροφορίες από το IndieWire 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή