Συνάντηση Ερντογάν – Σολτς: Ο πόλεμος στην Ουκρανία στο επίκεντρο

Συνάντηση Ερντογάν – Σολτς: Ο πόλεμος στην Ουκρανία στο επίκεντρο

Με τον Tούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται αυτή την ώρα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Tούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται αυτή την ώρα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις και με τη Ρωσία και με την Ουκρανία, έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη την εισβολή και έχει εκφράσει τη στήριξή της προς το Κίεβο, αλλά ταυτόχρονα έχει εναντιωθεί στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας και έχει προσφερθεί να διαμεσολαβήσει.

Η σημερινή επίσκεψη του Σολτς, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στην Τουρκία μετά τον Δεκέμβριο του 2021 που ανέλαβε τα καθήκοντά του και διεξάγεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Γερμανίας να συζητήσει με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν για να τερματιστεί η εισβολή στην Ουκρανία.

«Πέραν των διμερών δεσμών, μια ανταλλαγή απόψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετικά με περιφερειακά και διεθνή θέματα, κυρίως για την Ουκρανία και για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Ολες οι εξελίξεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας – 19η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή