Μόσχα: Στο στόχαστρο τα ουκρανικά εργοστάσια όπλων

Μόσχα: Στο στόχαστρο τα ουκρανικά εργοστάσια όπλων

Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να εξουδετερώσουν τα ουκρανικά εργοστάσια τα οποία παράγουν ή επισκευάζουν όπλα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να εξουδετερώσουν τα ουκρανικά εργοστάσια τα οποία παράγουν ή επισκευάζουν όπλα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε «τους πολίτες της Ουκρανίας που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς και τους κατοίκους των γειτονικών κτιρίων, να φύγουν από τις περιοχές του πιθανού κινδύνου».

«Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές, τους πιο καταστροφικούς τύπους όπλων εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών. Ως απάντηση σε αυτές τις ενέργειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα λάβουν άμεσα μέτρα για να απενεργοποιήσουν τις στρατιωτικό-βιομηχανικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας που ασχολούνται με την παραγωγή, την επισκευή και την αποκατάσταση των εξοπλισμών που χρησιμοποιούν οι εθνικιστές για να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Αμερικανός αξιωματούχος: Από τον εναέριο χώρο της Ρωσίας η επίθεση σε ουκρανική βάση

Η επίθεση που πραγματοποίησε η Ρωσία κατά μεγάλης ουκρανικής στρατιωτικής βάσης την Κυριακή έγινε με πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από βομβαρδιστικά μεγάλων αποστάσεων από τον εναέριο χώρο της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα Δευτέρα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο αμερικανός αξιωματούχος, τηρώντας την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η επιδρομή κατά του Διεθνούς Κέντρου για την διατήρηση της Ειρήνης και Ασφάλειας του Γιαβορίβ κοντά στα σύνορα της Πολωνίας που είναι μέλος του ΝΑΤΟ δεν θα επηρεάσει τις προσπάθειες της Δύσης να ανεφοδιάσουν στρατιωτικά την Ουκρανία.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι στην βάση δεν υπήρχαν ούτε αμερικανικά στρατεύματα, συνεργάτες ή πολιτικό προσωπικό

Πρόκειται για τον δυτικότερο, έως τώρα, στόχο των Ρώσων, πολύ κοντά στα σύνορα με την Πολωνία (και συνεπώς και τα σύνορα του ΝΑΤΟ).

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Live: Ολες οι εξελίξεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας – 19η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή