Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία μπλοκάρει τον ιστότοπο του BBC

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία μπλοκάρει τον ιστότοπο του BBC

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είναι «μόνο η αρχή των αντιποίνων σε έναν πόλεμο πληροφοριών που εξαπέλυσε η Δύση»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπλόκο στον ιστότοπο του βρετανικού δικτύου BBC έβαλε η Ρωσία.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είναι «μόνο η αρχή των αντιποίνων σε έναν πόλεμο πληροφοριών που εξαπέλυσε η Δύση».

«Η πρόσβαση σε μια ανεξάρτητη και δίκαιη πληροφόρηση αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο δεν πρέπει να στερείται ο ρωσικός λαός», ήταν η αντίδραση του BBC σε σχόλιο που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε το BBC News προσβάσιμο στη Ρωσία και στον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε το βρετανικό ΜΜΕ.

Η αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση στους ιστότοπους τουλάχιστον 30 ακόμη μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενισχύοντας περαιτέρω τον έλεγχό για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο σχετικά με τη σύρραξη στην Ουκρανία.

Ποινικές διώξεις

Η Ρωσία άνοιξε στο μεταξύ τουλάχιστον τρεις ποινικές υποθέσεις κατά ατόμων που διαδίδουν αυτό που η ρωσική νομοθεσία χαρακτηρίζει «ψευδείς ειδήσεις» για τον ρωσικό στρατό στο Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή.

Το ρωσικό κοινοβούλιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα ψήφισε νόμο, που κηρύσσει παράνομες δημόσιες δράσεις που «δυσφημίζουν» τον ρωσικό στρατό και απαγορεύει την διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 21η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή