Ουκρανία – Μπάιντεν: «Εγκληματίας πολέμου» ο Πούτιν

Ουκρανία – Μπάιντεν: «Εγκληματίας πολέμου» ο Πούτιν

Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου», αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Είναι ένας εγκληματίας πολέμου», δήλωσε εμφατικά ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

«Μετά το αίτημα» του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο — μέσω τηλεδιάσκεψης – «βοηθάμε την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα και μεγαλύτερης εμβέλειας συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η στρατιωτική βοήθεια «περιλαμβάνει 800 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να διασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αναχαιτίζουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που επιτίθενται στον λαό της Ουκρανίας», ανέφερε ο Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα στείλει επίσης drones στο Κίεβο.

Κρεμλίνο: «Απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική»

Το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν εγκληματία πολέμου, είναι μια «απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 21η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή