Πεκίνο: «Προκλητική» η διέλευση του αμερικανικού αντιτορπιλικού από τον Πορθμό της Ταϊβάν

Πεκίνο: «Προκλητική» η διέλευση του αμερικανικού αντιτορπιλικού από τον Πορθμό της Ταϊβάν

Η διέλευση του αμερικανικού αντιτορπιλικού Ralph Johnson από τον Πορθμό της Ταϊβάν στις 17 Μαρτίου ήταν μια «προκλητική» ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών και έστειλε λάθος μηνύματα στις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, δήλωσε ο κινεζικός στρατός

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διέλευση του αμερικανικού αντιτορπιλικού Ralph Johnson από τον Πορθμό της Ταϊβάν στις 17 Μαρτίου ήταν μια «προκλητική» ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών και έστειλε λάθος μηνύματα στις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, δήλωσε ο κινεζικός στρατός.

Μια τέτοια ενέργεια ήταν «πολύ επικίνδυνη», ανέφερε εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα οργανώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη διέλευση του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Η Κίνα δηλώνει ότι η Ταϊβάν είναι το πιο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσιγκτον δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι, αλλά είναι ο μεγαλύτερος διεθνής υποστηρικτής και προμηθευτής όπλων της Ταϊβάν.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν χθες, Παρασκευή, ότι το θέμα της Ταϊβάν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από την 24η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή