Μόσχα για στολές κοσμοναυτών: Μερικές φορές το κίτρινο είναι απλά κίτρινο

Μόσχα για στολές κοσμοναυτών: Μερικές φορές το κίτρινο είναι απλά κίτρινο

Η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας απέρριψε οποιαδήποτε σύνδεση των στολών των Ρώσων κοσμοναυτών -που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) φορώντας κίτρινες στολές με μπλε λεπτομέρειες- με την Ουκρανία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας απέρριψε οποιαδήποτε σύνδεση των στολών των Ρώσων κοσμοναυτών -που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) φορώντας κίτρινες στολές με μπλε λεπτομέρειες- με την Ουκρανία.

«Μερικές φορές το κίτρινο είναι απλώς κίτρινο», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Roscosmos και πρόσθεσε: «Οι στολές του νέου πληρώματος φέρουν τα χρώματα του εμβλήματος του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου Μπάουμαν της Μόσχας, από το οποίο αποφοίτησαν και οι τρεις κοσμοναύτες… Το να βλέπεις την ουκρανική σημαία παντού και σε όλα είναι τρελό».

Ο Γενικός Διευθυντής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ανέφερε ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες «δεν δείχνουν καμία συμπάθεια για τους Ουκρανούς εθνικιστές».

Ο κοσμοναύτης Ολέγκ Αρτέμιεφ είχε σχολιάσει ότι «κάθε πλήρωμα επιλέγει ένα χρώμα που να φαίνεται διαφορετικό. Ήταν η σειρά μας να διαλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά στην πραγματικότητα, είχαμε μαζέψει πολύ κίτρινο ύφασμα, οπότε έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Γι’ αυτό έπρεπε να φορέσουμε κίτρινες στολές».

Σε νεότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τη Roscosmos, είπε ότι οι στολές κατασκευάστηκαν προ έξι μηνών και τα χρώματα είχαν σχέση με τις σπουδές των κοσμοναυτών. «Το χρώμα είναι απλά χρώμα. Δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία», είπε και συμπλήρωσε: «Αυτές τις μέρες, αν και βρισκόμαστε στο διάστημα, είμαστε μαζί με τον πρόεδρο και τους ανθρώπους μας».

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από την 24η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή