Επικοινωνία Δένδια – Κουλέμπα για Ουκρανία: Κυρώσεις, Μαριούπολη και ανθρωπιστική βοήθεια στην ατζέντα

Επικοινωνία Δένδια – Κουλέμπα για Ουκρανία: Κυρώσεις, Μαριούπολη και ανθρωπιστική βοήθεια στην ατζέντα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, είχε σήμερα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας. Κυρώσεις, Μαριούπολη και ανθρωπιστική βοήθεια στην ατζέντα.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, είχε σήμερα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας.

«Κατά τη συνομιλία μας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και εγώ συμφωνήσαμε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να αυξηθούν. Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Ευχαριστώ τον Νίκο Δένδια για τις προσωπικές του προσπάθειες να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη και στην ελληνική κοινότητα», σημειώνει ο κ. Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο twitter.

«Οι ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και Ντμίτρο Κουλέμπα είχαν, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, τηλεφωνική συνομιλία. Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ουκρανία και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία μετάβασης του (σ.σ. Έλληνα ΥΠΕΞ) σε Μαριούπολη ώστε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια υπογραμμίζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι», σημειώνει σε δικό του tweet το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την Ινδία όπου βρίσκεται σήμερα πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε τα ακόλουθα μιλώντας σε δημοσιογράφους: 

«…κατά τη διάρκεια της εδώ επίσκεψής μου, δέχτηκα το τηλεφώνημα του φίλου μου, του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, κ. Dmytro Kuleba. Είχε την καλοσύνη να μου τηλεφωνήσει για να μου διαβιβάσει τις ευχαριστίες της κυβέρνησής του, του Προέδρου Zelenskyy, για την προσπάθεια της Ελλάδας να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη. Μου περιέγραψε την κατάσταση στη Μαριούπολη με τα πιο μελανά χρώματα. Μια κατάσταση παντελώς απαράδεκτη, παντελώς ασύμβατη με το Ανθρωπιστικό Δίκαιο, μια κατάσταση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα με τις απώλειες ανθρώπινης ζωής πολιτών και που είναι μια κατάσταση απολύτως καταδικαστέα. Πέρα από οτιδήποτε είναι αποδεκτό στο Διεθνές Δίκαιο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT