Πόλεμος στην Ουκρανία – Γερμανία: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες «να κατανεμηθούν σε όλη την Ε.Ε.»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Γερμανία: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες «να κατανεμηθούν σε όλη την Ε.Ε.»

«Πρέπει να κατανείμουμε πιο ενεργά τους πρόσφυγες εντός της Ε.Ε. και να δείξουμε αλληλεγγύη με την υποδοχή τους», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία κάλεσε σήμερα Δευτέρα σε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή των Ουκρανών προσφύγων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφότου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισέλθει στην περιοχή του μπλοκ από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Πρέπει να κατανείμουμε πιο ενεργά τους πρόσφυγες εντός της Ε.Ε. και να δείξουμε αλληλεγγύη με την υποδοχή τους», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους της.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το Βερολίνο δεν στοχεύει σε συγκεκριμένα ποσοστά αλλά περισσότερο σε έναν ενδεικτικό αριθμό που να σχετίζεται με τον αριθμό των προσφύγων που ήδη φιλοξενούνται σε σύγκριση με τον πληθυσμό της κάθε χώρας.

Πηγή: Reuters

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή