Ουκρανία – Ζελένσκι για ρωσικές δεσμεύσεις: «Δεν είμαστε αφελείς»

Ουκρανία – Ζελένσκι για ρωσικές δεσμεύσεις: «Δεν είμαστε αφελείς»

Η δέσμευση της Ρωσίας για αποκλιμάκωση ήρθε αφότου ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου στην Κωνσταντινούπολη χθες Τρίτη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Ουκρανοί δεν είναι αφελείς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, ως απάντηση στην υπόσχεση της Ρωσίας για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ.

Η δέσμευση της Ρωσίας ήρθε αφότου ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου στην Κωνσταντινούπολη χθες Τρίτη.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε επιφυλακτικός και δήλωσε ότι παρ’ όλο που τα αρχικά σημάδια από τις συνομιλίες είναι «θετικά», δεν «επισκιάζουν» τις καταστροφές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σημειώνεται ότι το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αποσύρονται από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά περιέγραψε ότι οι κινήσεις είναι απλώς «μια εναλλαγή μεμονωμένων μονάδων» με στόχο να «παραπλανηθεί η στρατιωτική ηγεσία» της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την 35η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT