Πόλεμος στην Ουκρανία: H Βρετανία επεκτείνει τις κυρώσεις κατά Ρωσίας – Ποιοι προστέθηκαν στη λίστα

Πόλεμος στην Ουκρανία: H Βρετανία επεκτείνει τις κυρώσεις κατά Ρωσίας – Ποιοι προστέθηκαν στη λίστα

Στη λίστα προστέθηκαν κυρίως οργανισμοί στον χώρο των ΜΜΕ και ανώτερα στελέχη τους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε σήμερα Πέμπτη ότι έκανε 14 προσθήκες στη λίστα της με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Στη λίστα προστέθηκαν κυρίως οργανισμοί στον χώρο των ΜΜΕ και ανώτερα στελέχη τους.

Η Βρετανία δρα σε συνεννόηση με τους δυτικούς της εταίρους, στοχεύοντας να αποδυναμώσει τη ρωσική οικονομία, ως μέσο τιμωρίας για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και έχει επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 1.000 ιδιώτες και εταιρείες – σε τομείς όπως η ναυτιλία και η άμυνα – καθώς και εναντίον των πλούσιων ελίτ που ανήκουν στον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανάμεσα σε εκείνους που τους επιβλήθηκαν κυρώσεις σήμερα Πέμπτη, βρίσκονται ανώτεροι αξιωματούχοι δημοσιογραφικών οργανισμών, όπως ο διευθύνων σύμβουλος του RT Αλεξέι Νικόλοφ, ο εξέχων παρουσιαστής ειδήσεων στο κρατικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο Rossiya, Σεργκέι Μπριλέφ, και ο αρχισυντάκτης του Sputnik, Άντον Ανίσιμοφ.

Στη λίστα προστέθηκε και ο αρχηγός του Κέντρου Διοίκησης και Ελέγχου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας Μιχαήλ Μιζινίτσεφ, ο οποίος είπε ότι ήταν «υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της πολιορκίας και του βομβαρδισμού της Μαριούπολης».

Την Τετάρτη, η Βρετανία έθεσε σε εφαρμογή νέες νομικές εξουσίες για την απαγόρευση της συντήρησης αεροσκαφών και πλοίων που ανήκουν σε συγκεκριμένους Ρώσους ολιγάρχες που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ή στις επιχειρήσεις τους. 

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 36η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή