Ουκρανία – Ντράγκι: Δεν κινδυνεύουν οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Ουκρανία – Ντράγκι: Δεν κινδυνεύουν οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Η Ιταλία δεν πιστεύει πως οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα διακοπούν ως αποτέλεσμα της διαφωνίας σχετικά με το νόμισμα για την πληρωμή τους, δήλωσε ο Ντράγκι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία δεν πιστεύει πως οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα διακοπούν ως αποτέλεσμα της διαφωνίας σχετικά με το νόμισμα για την πληρωμή τους, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

«Όχι, δεν βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε ο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Επιπλέον, θεωρεί ότι η Ρωσία έχει κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την απαίτηση για πληρωμή σε ρούβλια, στην οποία προέβη ως αντίδραση στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν πιστεύω πως οι δυτικές χώρες έχουν κάνει κάτι πέρα από το να πουν ότι θα ήταν απαράδεκτο να πληρώσουν σε ρούβλια, αν όχι αδύνατο», είπε ο Ντράγκι.

«Πιστεύω πως λαμβάνει χώρα μια διαδικασία σκέψης εντός της Ρωσίας, η οποία έχει οδηγήσει σε κατανόηση του τι σημαίνει η πληρωμή σε ρούβλια», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Ντράγκι μέτεφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε απορριπτικός τόσο στο ενδεχόμενο συνάντησής του αυτή τη στιγμή με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όσο και στην προοπτική κατάπαυσης του πυρός.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 36η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή