Ουκρανία – Ε.Ε.: Έρχονται κι άλλες κυρώσεις κατά της Μόσχας, τι εξετάζεται

Ουκρανία – Ε.Ε.: Έρχονται κι άλλες κυρώσεις κατά της Μόσχας, τι εξετάζεται

«Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε το πετρέλαιο και τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά το τελευταίο πακέτο που ανακοινώθηκε χθες Τρίτη, και στις οποίες πιθανόν να συμπεριλαμβάνονται μέτρα κατά των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Αυτές οι κυρώσεις δεν θα είναι οι τελευταίες που επιβάλλουμε», δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια παρουσίασης που τελευταίου πακέτου κυρώσεων που περιλαμβάνει απαγόρευση της αγοράς ρωσικού άνθρακα.

«Τώρα θα πρέπει να εξετάσουμε το πετρέλαιο και τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική κυβέρνηση κρατεί 14 γιοτ απαγορεύοντας την έξοδό τους από τα ολλανδικά λιμάνια κατ΄εφαρμογήν των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται υπό κατασκευήν πλεούμενα που ανήκουν σε ρώσους ιδιοκτήτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την κράτηση των γιοτ με επιστολή προς το κοινοβούλιο, ενημερώνοντας τους ολλανδούς βουλευτές για την πορεία εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την 42η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή