Μπαχτσελί: Ο Ζελένσκι θα ήταν καλύτερο να εμπιστεύεται την Τουρκία παρά την Ελλάδα

Μπαχτσελί: Ο Ζελένσκι θα ήταν καλύτερο να εμπιστεύεται την Τουρκία παρά την Ελλάδα

Για έλλειψη σεβασμού από πλευράς του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην «Κ», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί

54" χρόνος ανάγνωσης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Για έλλειψη σεβασμού από πλευράς του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην «Κ», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν ανέφερε πως στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ζελένσκι πρέπει να συγκρίνει τη στάση και τις συμπεριφορές άλλων κρατών του κόσμου και της Τουρκίας. «Πρέπει να έχει στάση μεγάλου σεβασμού απέναντι στο τουρκικό έθνος, την τουρκική κυβέρνηση και την Τουρκική Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε «δεν είναι σωστό να μιλάει κανείς όταν υπάρχουν οι προκλήσεις της Δύσης και προσπάθειες ορισμένων χωρών να κάνουν ενέργειες που νονιμοποιούν τον πόλεμο. Η μόνη χώρα που προσπαθεί να επιλύσει τον πόλεμο με την πρωτοβουλία της Κωνσταντινούπολης είναι η Τουρκία. Ο πρόεδρος μας προσπαθεί να πραγματοποιήσει αυτό μέσα από τις επαφές του με 40 ηγέτες και φαίνεται ότι θα το επιτύχει σύντομα» .

«Ο Ζελένσκι θα ήταν καλύτερο να εμπιστεύεται περισσότερο το τουρκικό έθνος παρά την Ελλάδα», πρόσθεσε. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr