Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχειρηματίες και τραγουδιστές στην πρώτη γραμμή των μαχών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχειρηματίες και τραγουδιστές στην πρώτη γραμμή των μαχών

Ουκρανοί επιχειρηματίες, αστέρες της μουσικής, οδηγοί, δάσκαλοι και άλλοι μέχρι πρότινος απλοί πολίτες έχουν πάρει, πλέον, τα όπλα.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η Ρωσία εισέβαλε στρατιωτικά στην Ουκρανία πίσω στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Vsevolod Kozhemiako ήταν για σκι με την οικογένειά του στις αυστριακές Άλπεις.

Πλέον, σχεδόν τρεις μήνες μετά, εκείνος υπηρετεί στις ουκρανικές ένοπλες παίρνοντας μέρος σε μάχες στις περιοχές βόρεια του Χαρκόβου.

«Για εμένα ήταν κάτι φυσικό. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Όλοι οι φίλοι μου είναι εδώ. Δεν είδα καμία άλλη επιλογή», δηλώνει, μιλώντας στην Wall Street Journal, o 49χρονος επιχειρηματίας που είχε βρεθεί μάλιστα και στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Ουκρανούς το έτος 2020 (στην θέση νούμερο 88, με προσωπική περιουσία κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια).  

«Αποστολή μας είναι να εισερχόμαστε στις περιοχές που απελευθερώνονται και να προετοιμαζόμαστε για αντεπιθέσεις προκειμένου ο εχθρός να μην επιστρέψει», δηλώνει ο 49χρονος, που ανήκει πια στις Territorial Defense forces της Ουκρανίας μαζί με άλλους μέχρι πρότινος απλούς πολίτες: επιχειρηματίες, αστέρες της μουσικής, οδηγούς, δασκάλους κ.ά.

Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν ξαφνικά στην πρώτη γραμμή του πολέμου, και ο 34χρονος Ουκρανός τραγουδιστής Taras Topolia ο οποίος έχει μάλιστα συνεργαστεί και με τον Άγγλο αστέρα της ποπ Ed Sheeran, ενώ προ ημερών βρέθηκε στο Κίεβο, για να ανέβει στην σκηνή δίπλα στον Bono των U2.

«Η ανθεκτικότητα της Ουκρανίας απέναντι σε έναν πολύ ισχυρότερο εχθρό έγκειται στην αίσθηση της κοινότητας που αναδύεται» όταν η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα, εξηγεί ο ίδιος ο Topolia, μιλώντας στην Wall Street Journal.

Σημειώνεται πως διάσημοι Ουκρανοί ηθοποιοί, χορευτές και αθλητές έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο.

Πηγή: the Wall Street Journal

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή