Φινλανδία – Σάνα Μάριν: «Όχι» σε βάσεις του ΝΑΤΟ και πυρηνικά στα εδάφη μας

Φινλανδία – Σάνα Μάριν: «Όχι» σε βάσεις του ΝΑΤΟ και πυρηνικά στα εδάφη μας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φινλανδία δεν επιθυμεί το ΝΑΤΟ να αναπτύξει πυρηνικά όπλα ή να εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της, ακόμη κι αν γίνουμε μέλη της Συμμαχίας, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Σάνα Μάριν, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν κομμάτι των διαπραγματεύσεων με το ΝΑΤΟ και δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιοδήποτε ενδιαφέρον για δημιουργία βάσεων ή ανάτπυξη πυρηνικών στα εδάφη μας», ανέφερε η κ. Μάριν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι «θα απαντήσει κατάλληλα» σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη και θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομολόγό της, Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε και στις ενστάσεις της Τουρκίας για την ένταξη του Ελσίνκι, οι οποίες φαίνεται πως βάζουν «φρένο» σε ένα ενδεχόμενο ταχείας ενταξιακής διαδικασίας, τονίζοντας πως το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί μέσω διαλόγου.  

«Θεωρώ ότι σε αυτό το στάδιο το σημαντικό είναι να παραμείνουμε ήρεμοι, να συνομιλήσουμε με την Τουρκία και όλα τα άλλα μέλη της Συμμαχίας, να απαντήσουμε σε ερωτήματα που ίσως υπάρχουν και να διορθώσουμε οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις», σημείωσε, μεταξύ άλλων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT